Bericht

Oosterhoutse Waarden opengesteld

Oosterhoutse Waarden opengesteld

Wist je dat Nijmegen Noord sinds dit jaar een prachtig wandel- en struingebied rijker is? In maart van dit jaar zijn de Oosterhoutse Waarden officieel opengesteld voor publiek.

Wandelen in de Oosterhoutse Waarden betekent struinen door ruig gebied en daar de mooiste plekjes ontdekken. Loop over de dijk, door het gras, langs zandkolken en open vlakten met op de achtergrond het uitzicht op de stad Nijmegen. Even helemaal weg maar toch dichtbij.

Struinroutes
In het gebied zijn een aantal struinroutes die verschillen van afstand. Er is een korte route van ongeveer 2 km. Wil je echt lekker op pad dan ga je voor de lange route van 5 km. De globale routes zie je op het kaartje (klik om te vergroten).

Onderweg ontdek je een diversiteit aan landschap, van zandstrandjes langs de rivier tot natuurlijke graslanden waar kuddes melkkoeien grazen. Heb je geluk dan zie je ook kleine dieren als hazen en konijnen en bij laag water ree├źn en vossen. Ook vinden veel vogelsoorten hier hun slaap- en voedselgebied.

De Oosterhoutse Waarden worden verbonden met de Spiegelwaal, die is ontstaan uit de dijkteruglegging maar ook met het natuur- en recreatiegebied De Waaijer. Met de uitbreiding van de Oosterhoutse Waarden heeft de Waalsprong er een unieke plek bij om te ontdekken en te genieten van rust en natuur.
donderdag 23 juni 2016 door Monique Zuuring (Ontwerpteam Vossenpels)

Nog geen reacties

questionmark

Wil je reageren? Log dan nu in of maak binnen 5 seconden een account aan en praat met ons mee.

Inloggen